FASTIGHETSBOXAR

FASTIGHETSBOXAR


LARSSON

Fastighetsbox Larsson i rostfritt stål

LARSSON

ROSTFRITT STÅL

Fastighetsbox för infällt montage i materialet rostfritt stål

LARSSON INFÄLLT MONTAGE

ROSTFRITT STÅL

fastighetsbox Larsson Tillverkad i  mässing

LARSSON

MÄSSING

Fastighetsbox i mässing för infällt montage.

LARSSON INFÄLLT MONTAGE

MÄSSING

fastighetsbox Larsson tillverkad i materialet koppar

LARSSON

VIT

Fastighetsbox i mässing för infällt montage.

LARSSON INFÄLLT MONTAGE

VIT

fastighetsbox Larsson tillverkad i materialet koppar

LARSSON

GRÅ

Fastighetsbox i materialet koppar för infällt montage

LARSSON INFÄLLT MONTAGE

GRÅ


KARLSSON DIGITAL ELLER ANALOGT

fastighetsbox med digital namnmärkning och elektroniskalås

KARLSSON

Grå lackerad


Postboxar för infällt montage med digital namnmärknin

KARLSSON INFÄLLT MONTAGE

Grå lackerad


fastighetsbox med digital namnmärkning och elektroniskalås

KARLSSON

Rostfritt stålPostboxar för infällt montage med digital namnmärknin

KARLSSON INFÄLLT MONTAGE

Rostfritt stålfastighetsbox med digital namnmärkning och elektroniskalås

KARLSSON

MässingPostboxar för infällt montage med digital namnmärknin

KARLSSON INFÄLLT MONTAGE

Mässing
SOLID - FASTIGHETSBOX UTOMHUS

fastighetsbox med analog namnmärkning och 8450 lås från ASSA

SOLID

Fastighetsbox utomhus

Varför ska du välja Boxit Design som Leverantör?

 

Redan när Boxit Design grundades 2009 fanns en vision om att tillverka fastighetsboxar på ett nytt sätt. Produkter med sin form och funktion höjer värdet på entrémiljön. God formgivning för oss handlar om användarvänlighet, fina materialmöten samt en design som klarar tidens skiftningar.

I nära samarbete med våra beställare och duktiga svenska formgivare utvecklar vi vårt sortiment. Postboxarna är godkända av RISE (tidigare Statens provningsinstitut) samt av Sunda Hus som bra miljöval.

Många av våra återkommande kunder uppskattar oss för vår höga leveranssäkerhet och höga kundservice.

Vi erbjuder inga lågbudget produkter tillverkade i fjärran länder. Väljer du produkter från Boxit Design så får du Svensktillverkade produkter som håller i många år. Boxit Designr är det bästa valet sett till kvalitet, ekonomi, design och för miljön helt enkelt!
Jag har köpt fastighetsboxar. Vad behöver jag tänka på?


1. Anmäl installation och beställ centrallås cylinder.

 

Alla centrallås i Sverige ingår i ett rikstäckande låssystem som Postnord och ASSA har utvecklat. Fastighetsboxen levereras med en låskista men utan centrallås cylinder. Genom att göra en installationsanmälan via forum för fastighetsboxar kommer ni att få centrallås cylinder levererad till er direkt från ASSA. Centrallåset monteras enkelt på låskistan med hjälp av två skruvar och en liten spårskruvmejsel. När du gör installationsanmälan behöver du ange de referensnummer som står på ert ordererkännande. Kostnaden för låscylinder ingår i priset för fastighetsboxen och ni betalar inget separat för det. Leveranstiden från ASSA är cirka 2-3 arbetsveckor.

 

Klicka här för att göra en installationsanmälan.

 

 

 

2. Montering

 

Vid leverans bifogas monteringsanvisning i plastfickan på emballaget. Det finns även möjlighet att ladda ned dessa från vår hemsida under respektive produkt. Det viktigaste är att den högsta insorteringshöjden inte överskrider 1600mm. (mått från golv till mitten på den översta inkastspringan). Likaså att inte lägsta insorteringshöjd inte underskrider 700mm (mått från golv till mitten på den nedersta inkastspringan). Det finns även en "rekommendation" för centrumlinjer på 1150mm (från centrum på box till golv).

 

Klicka här för att hitta forum för fastighetsboxars riktlinjer och rekommendationer

 

 

 

3. Namnmärkning och nummermärkning

 

Boxanläggningen ska märkas enligt lägenhetsnummer som fastställt av lantmäteriet. Märkningen av boxen börjar alltid med postfacket längst ned till vänster och alltid med den lägenheten som har lägst lantmäteri nummer t ex lgh 1001. Fortsätt sedan med det postfacket som är ovanför det osv. När en rad är fylld börjar ni om med facket längst ner i nästa rad till höger.

Anläggningen måste vara märkt med ja tack till reklam vid besiktningen. Boxit Design monterar alltid ja tack till reklam på samtliga fack vid leverans. Önskar de boende i ett senare skede att byta till ingen reklam görs detta enkelt genom att vända på ettiketen.

 

 

 

4. Besiktning

 

Slutligen ska anläggningen besiktigas och godkännas av Postnord innnan postutdelningen kan börja. För att den ska kunna godkännas så måste postboxen vara monterad på rätt höjd. Centrallås cylindern ska vara monterad samt att postboxen ska vara uppmärkt med de boendes namn. Tänk även på att belysningen vid boxen är tillräcklig för brevbäraren (minst 100 lux).

 

Klicka här för att beställa besiktning

Frågor och svar.Hur vet postleverantörerna att vi har köpt en postbox till vårt trapphus?


Ni måste själva göra en installationsanmälan. Klicka här för att göra en installationsanmälan. Du behöver referensnummer som finns på ordererkännandet. Referensnumret står även på insidan av vänster gavel på varje postbox. Varje postbox har ett unikt referensnummer och samtliga nummer måste uppges.

 


 

Varför har inte PostNord kommit och besiktigat fastighetsboxen?


Ring PostNords kundservice på telefon 0771-33 33 10 så hjälper dem dig.

 Vad händer med morgontidningen?


En lösning på detta är en tidningshållare utanför varje dörr. Klicka här för att komma till tidningshållare.

 Vi har äldre personer och personer med rörelsenedsättning. Måste de hämta sin post i postboxen?


Det går att söka Dispens för personer över 80 år och personer med rörelsenedsättning. Kontakta PostNords kundservice på telefon 0771-33 33 10 så hjälper dem dig.

 Vi har ingen möjlighet att borra i väggen för att montera boxarna. Hur löser man det?


I vårt sortimentet finns benstativ som förankras i golvet.

 Vi ska byta ut våra gamla postboxar. Måste vi beställa nya centrallåsnycklar?


Det går utmärkt att behålla befintliga huvudlåscylindrar och nycklar. Behöver ni komplettera med fler centrallås behöver ni göra en installationsanmälan på det. Klicka här för att göra en installationsanmälan. Glöm inte att den nya anläggningen måste besiktigas innan den får tas i bruk. Klicka här för att beställa besiktning.

 En boende har tappat sin nyckel. Går det beställa nytt lås av er?


Det går utmärkt att beställa ett nytt lås av oss. Enklast är att maila till kontakt@boxitdesign.se och ange antallås, leveransadress och fakturaadress. Låset är enkelt att själv byta ut. De verktyg som behöv är en större skiftnyckel alternativt en polygrip. Är det så ni behöver support vid montering går det bra att ringa Boxit på 08-22 44 50.

 Vi har tappat vår centrallåsnyckel. Hur gör vi?


Det finns lite olika alternativ.


Alternativ 1

Är ni oroliga att någon obehörig person har nyckeln rekommenderar vi att ni beställer nya centrallåscylindrar. Då kontaktar ni Boxit för att få nya referensnummer. Efter det måste ni göra en nya installationsanmälan. För att göra en installationsanmälan klicka här.    


Alternativ 2

Beställa ny nyckel via låssmed. För att kunna göra en beställning via låssmed behöver ni ert nyckelkort. Om nycklekort inte finns behöver ni ta med bolagsbevis eller annan dokumentation som visar att ni är tillhör föreningen eller fastighetsägaren.